Rock and Roll Street

In het tweede weekend van september 2022 viert Terschelling traditioneel het Rock and Roll Street festival.  

Lees meer
Oosterburen
Midsland
9 sep 2022 | 14:00 tot 11 sep 2022 | 17:00

Beschrijving

Het dorp Midsland is het bruisende hart en dompelt je een heel weekend lang onder in de sfeer van de jaren vijftig.

Suikerspinen en vetkuiven
De dorpsstraat vormt het decor voor een spektakel aan vetkuiven, suikerspinnen, oldtimers, solexen en bovenal veel live Rockabilly en Rock and Roll muziek. Overdag swingen op straat en vanaf de vele terrasjes genieten van live-optredens, dansdemonstraties, hotdogs en de kramen met Rock ‘n Roll artikelen. ‘s Avonds binnen verder feesten in de sfeervolle dansgelegenheden.

Op 9, 10 en 11 september 2022 vindt deze editie plaats.

Zoek alvast je accommodatie voor dit feestje. Overdag is de toegang gratis, avondoptredens zijn toegankelijk met een toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs, de RocknRoll pin, koop je bij de merchandise stand. 

Komende data

9 sep 2022 | 14:00 tot 11 sep 2022 | 17:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Kunst & Cultuur

  • 0

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL