Sint Jansdraverij

Traditionele paardenrace in Midsland

Lees meer
Oosterburen
Midsland
vr, 25 jun 2021 | 14:00 - 17:00

Beschrijving

Levende folklore: Paarden en pony's draven volgens eeuwenoude traditie door de met zand bedekte Oosterburen in Midsland. De berijders zijn in het wit gestoken met gele klompen en draven om het hardst zonder zadel door de straat.
Sint Jan vindt in 2020 plaats op donderdag 25 juni
De harddraverij is vanaf 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.
's Avonds om 20.00 uur is er de traditionele levende stoelendans onder de kerk.

Komende data

vr, 25 jun 2021 | 14:00 - 17:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Voor kinderen

Actief en sportief

  • Paardrijden

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL