Terschelling Openlucht Filmfestival

10 avonden achter elkaar film kijken in de openlucht van 5 t/m 14 augustus.

Lees meer
Zandafgraving Halfweg
West-Terschelling
5 aug 2022 | 21:30 tot 14 aug 2022 | 21:30

Beschrijving

Terschelling Openlucht Filmfestival, de naam zegt het al: films in de buitenlucht van 5 t/m 14 augustus.10 avonden film onder de sterren in de zandafgraving bij Halfweg! Mocht het met bakken uit de hemel komen, dan zoeken we een plekje binnen. 

Boek je tickets HIER!

Bestel hier dé TOF film van 2019 op dvd Mijn bijzonder rare week met Tess!

 

Komende data

5 aug 2022 | 21:30 tot 14 aug 2022 | 21:30

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Kunst en cultuur

Kunst & Cultuur

  • Voorstellingen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL