The Bluescruise Terschelling

De Bluescruise is een jaarlijks muzikaal evenement in het laatste weekend van september. Historische zeilschepen vol bluesbands en (blues)muziekliefhebbers maken een zeiltocht van Harlingen naar Terschelling en vice versa.

Lees meer
Diverse locaties
West-Terschelling
24 sep 2022 | 13:00 tot 25 sep 2022 | 12:00

Beschrijving

Op zaterdag 24 september 2022 komt dit bluesfeestje aan op Terschelling. Het is alweer de 20e editie van de Bluescruise. Na een gezellige BBQ met alle bluescruisers treden de bluesbands op in verschillende cafés in West-Terschelling. De toegang voor het publiek is vrij! Op zondag 25 september zet de Bluescruise weer koers naar Harlingen.  
Lees meer op bluescruise.nl.

Komende data

24 sep 2022 | 13:00 tot 25 sep 2022 | 12:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Wadden

Kunst & Cultuur

  • Voorstellingen
  • 0

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL