Trailrun Terschelling 0

Trailrun Terschelling

Met afstanden van 10, 25 en 50 kilometer is de Trailrun Terschelling prima geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren trailrunner.

Met routes dwars door de afwisselende Terschellinger natuur belooft het een fantastische ervaring te worden. Deelnemers leren het eiland van haar mooiste kant ervaren en dus wordt er gelopen over konijnenpaadjes, door de duinen, door het bos en natuurlijk over het strand.

AFGELAST Zondag 2 oktober | diverse locaties
https://trailrunterschelling.nl

Het is alweer twee jaar geleden dat de laatste Trailrun op Terschelling is gelopen. In overleg met Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling is besloten om de Trailrun Terschelling voortaan in maart te houden. De datum volgt nog. Wat in 2015 begon als stageproject met zo’n 200 Trailrunners, is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen evenement met ruim 1.000 enthousiaste lopers en hun trouwe achterban. Destijds is er door MooiWeer, de organisator van het evenement, gekozen voor de toen nog rustige maand oktober. Echter, door de seizoensverbreding is het steeds drukker geworden in de maanden september en oktober en komen de intensieve voorbereidingen van dit loopevenement onder druk te staan. Mede daarom is ervoor gekozen om de Trailrun Terschelling te verplaatsen naar begin maart. Behalve de maand verandert ook de startlocatie. Vanaf oktober is MooiWeer eigenaar van de tot nu toe als ‘Ieders Plak’ bekende locatie op West (naast zwembad de Dôbe). Deze nieuwe thuisbasis wordt dan ook de startlocatie voor de komende Trailruns op Terschelling.

Op de oorspronkelijk geplande datum van de Trailrun Terschelling zondag 2 oktober 2022, is het idee om een 15 km route uit te zetten, echter zonder begeleiding en organisatie. Dit biedt u als trailrunner wel de kans om een mooie route te lopen. Meer informatie volgt.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief