Ochtend polder

Vijf avonden filosofie in Hoorn

In het winterseizoen worden er in Hoorn enkele avonden blikverruimend nadenken georganiseerd: filosofie!

De eerste avond vindt plaats woensdag 19 oktober om 20.15 uur in Ons Huis in Hoorn. We vragen ons af wat ongeluk, verdriet, pech en teleurstelling betekenen voor ons. We doen dat met behulp van gedachten van o.a. Friedrich Nietzsche (1844 – 1900).

De tweede avond vindt plaats woensdag 16 november. Deze avond staat de Gouden Koets centraal. Want dat is de vraag: wat doen wij met ons verleden? Hoe kijken we daar in deze tijd tegenaan? Edward Said (1935 – 2003) heeft invloedrijk geschreven over hoe we naar anderen kijken.

De derde avond, woensdag 21 december, is gereserveerd om ons te richten op het verhaal. Zelfs als we over ons eigen leven vertellen houden we ervan omdat te doen in de vorm van een verhaal. Waarom doen we dat op die manier?

De vierde avond, woensdag 15 februari, behandelt vragen van oorlog en vrede.

De vijfde en laatste avond, woensdag 15 maart, richten we ons op wat er bekend is over de Perzische filosoof en dichter Mohamed Jalal ad-Din Balkhi Roemi (1207 – 1273).

De filosofie-avonden zijn bedoeld om na wat informatie met elkaar in gesprek te raken.

De vijf woensdagavonden (19 oktober, 16 november, 21 december, 15 februari en 15 maart) van de cursus filosofie vinden plaats in Ons Huis in Hoorn van 20.15 – 22 uur en worden begeleid door Ernst Zoomers. Voor inlichtingen en aanmelden: ezoomers@xs4all.nl of tel. 769001.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief