Zeeliedenherdenking

Op zaterdag 30 oktober vindt de jaarlijkse Zeeliedenherdenking plaats waarbij de zeemannen worden herdacht die niet zijn teruggekeerd naar huis.

za, 30 okt 2021 | 13:00 - 16:00

De jaarlijkse Zeeliedenherdenking op Terschelling staat in het teken van het terugkijken op en herdenken van de zeemannen die vroeger niet zijn teruggekeerd naar huis toen zij aan het werk waren op zee. Elk najaar vindt er een herdenking plaats die start met een samenkomst in de Westerkerk gevolgd door het leggen van bloemstukken en kransen, bij het speciale Zeeliedenmonument, door leden van verschillende maritieme organisaties van het eiland.

Het Zeeliedenmonument is een paar jaar geleden opgericht door een initiatief van een groep eilanders waaronder Gerrit Luidenga, die zelf zee- en marineman is geweest en een groot deel van de financiering op zich genomen heeft. Het bronzen monument heeft de vorm van een vrouw die wachtend uitkijkt tot een geliefde terugkomt en staat aan de rand van West-Terschelling. Een toepasselijke plek waar je goed zicht hebt over de zee.

De Zeeliedenherdenking vindt in 2021 plaats op zaterdag 30 oktober.

Komende data

za, 30 okt 2021 | 13:00 - 16:00