Klimbos Klimdaris

Je uitleven in het klimbos Klimdaris

Lees meer
Sportlaan, naast Ieders Plak
8881 EP
West-Terschelling

Boeken

Beschrijving

Klimbos Klimdaris is een nieuwe uitdagende natuurervaring voor jong en oud. Met gezin, familie of groep vrienden. Tijdens uw vakantie actief en sportief bezig zijn kan bij SportEventsTerschelling in het klimbos "Klimdaris". Na een uitgebreide instructie en de uitleg van ons veilige clic-it systeem kunt u op hoogte diverse hindernissen over lopen, klimmen, klauteren en tokkelen. De CLiC-iT is een self-belay systeem waarmee u geheel zelfstandig én 100% veilig een parcours van het klimbos kunt beleven. Het geïntegreerde veiligheidssysteem zorgt er voor dat de gebruiker altijd maar één karabiner kan ontgrendelen en zichzelf dus nooit los kan koppelen van het parcours. Behendigheid en kracht worden hierbij geoefend.

De activiteit duurt circa 2 uur. Minimale lengte om deel te kunnen nemen aan het highrope parcours is 1.30 m. Jongeren tot en met 12 jaar moeten klimmen onder begeleiding van een volwassene. Zeer gewenst één volwassene per 4 jongeren.

Prijs: € 21,50 vanaf 7 t/m 99 jaar. Juniorparcours: € 10,00 van 4 t/m 6 jaar.
Duur: 2 uren.
Plaats: naast zwembad de Dôbe/ Ieders Plak.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Actief en sportief

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL