Noordsvaarder Huifkartocht

Over het natuurgebied de Noordsvaarder met een huifkar.

Lees meer
Sportlaan
11
8881 EP
West-Terschelling
Aankomende: do, 21 okt 2021 | 10:30 - 12:30 (175 meer)

Boeken

Beschrijving

Een huifkartocht met Friese of Bretonse paarden met ruime, comfortabele huifkar voorzien van een achter in- en uitstap met trap. Ook zeker geschikt voor minder validen.
De twee uur durende tocht door het bos, duin en over het immense wad- en strandvlakte de Noordsvaarder ten noordwesten van West-Terschelling. Een zeer afwisselend natuurgebied met een ongekende rust.
Gedurende de tocht krijg je uitleg van de koetsier, die vertelt over de prachtige flora en fauna van het eiland. Halverwege de tocht is er pauze met koffie, thee of limonade en kan iedereen de benen strekken.

Prijs: volwassene € 20,-
Kind 4 t/m 11 jaar: € 10,-. Minimale deelname 4 pers. Honden zijn toegestaan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Natuur
  • Huifkartocht
  • Duurzaam

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL