Schemerwandeling Joon

Schemerwandeling Joon: (Her)ontdek de Levende Duinen van Terschelling!

Lees meer
Oosterend
Aankomende: di, 27 jul 2021 | 21:30 - 23:30 (123 meer)

Boeken

Beschrijving

Wandel je rijk met eilandverhalen!

Schemerwandeling Joon: (Her)ontdek de Levende Duinen van Terschelling! Joon is Aasters - een Terschellinger dialect - voor avond. In de schemering, de fase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandelen we als het ware de avond in. De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland, en Eilandmeisje laat je graag de schoonheid van die duisternis zien. De duinen van Oosterend herbergen tal van verhalen, over zandverstuivingen, levende duinen, nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers en meer.

Door de verhalen ga je anders naar het duinlandschap van Terschelling kijken.

Eilandverhalen - Dark Sky - Jutten - Levende Duinen
Deze schemerwandeling is geschikt voor (jong)volwassenen en kinderen vanaf - 10 jaar. Duur: circa 2 uur. Afstand: circa 2,5 km, wel op en af door de duinen, een gemiddelde conditie is nodig en je dient goed ter been te zijn!

Groepjes (vanaf 6 personen) op andere dagen op afspraak mogelijk, ook voor gezinnen die de kinder-versie willen. Leuk om met de hele familie te doen!

KINDER-VERSIE: op aanvraag (v.a. 4 pers en vanaf +- 4 jr) en tijdens vakanties.
Schemerwandeling Joon is wekelijks op basis van beschikbaarheid van okt t/m juli. Startpunt is de parkeerplaats bij strandtent Heartbreak Hotel, strand Oosterend bij het happily ever after starts here bordje. Kom je met de openbare bus, stap dan uit in het dorp Oosterend. Daarna is het nog een kwartiertje lopen over de Badweg. Kom vooral op de fiets, dat is het handigst.

Prijs € 24,50 p.p. kinderen tot 14 jaar € 17,50 ( geschikt v.a. 10 jaar)

Honden niet toegestaan.

Meer informatie: bel 0562-850817 of sms 06-15392930 of e-mail naar marloes@eilandmeisje.nl
Samen delen we de liefde voor Terschelling!
Benieuwd wat anderen van de schemerwandeling vonden? Lees hier de recensies: www.facebook.com/EilandmeisjeTS

Tip: Cadeaubonnen voor deze schemerwandeling kun je bestellen bij Eilandmeisje.

Stram in de benen of niet in de gelegenheid door de duinen te strûnen? Een verhalensessie Joon in het Verhalen-atelier of bij jouw vakantiehuisje is ook mogelijk op aanvraag.

fotos: Danny van Mullekom en Mike Bink, Gert Kracht, Diana Pauws.

www.eilandmeisje.nl

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor kinderen
  • Strand
  • Natuur
  • Dark Sky
  • Duurzaam

Actief en sportief

  • Wandelen

Kaart & omgeving

Oosterend

Oosterend was ooit het meest oostelijke puntje van Terschelling. Hier hield het eiland vroeger op. Maar het eiland is gegroeid. Nu ligt Oosterend aan de rand van de uitgestrekte wildernis van Europees Natuurreservaat en Dark Sky Park de Boschplaat. Waddenzee Unesco Werelderfgoed ligt hier letterlijk voor de deur. Het dorp zelf is klein, maar fijn. Er zijn enkele restaurants, fietsverhuur, kleine supermarkt, overnachtingsmogelijkheden, een aantal veehouders en een kaasmakerij.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL