Strandbus

Jutterstochten met de strandbus. Geniet van de uitgestrekte stranden van Terschelling.

Lees meer
Parkeerplaats Heartbreak hotel
Oosterend
Aankomende: za, 25 sep 2021 | 19:30 - 21:30 (581 meer)

Boeken

Beschrijving

Tijdens de strandexcursie nemen wij u graag mee over het uitgestrekte strand van Terschelling. We gaan vanaf de parkeerplaats van Heartbreak hotel over het strand naar de Boschplaat. We stoppen bij het drenkelingenhuisje voor een korte pauze met koffie en thee.
Vanuit de strandbus heeft u een ruim uitzicht op het strand en haar omgeving.
Spannende verhalen over de strandingen van schepen, bergingen en reddingen geven u een beeld over hoe de eilanders de laatste 100 jaar leven van en op het strand.
Het strand is meer dan een reep zand, het leeft. Dagelijks zorgen de stromingen, wind en getij voor een veranderend strand. Dit dagelijks veranderende landschap kent een rijkdom aan natuurschoon. Vele vogelsoorten vinden aan de kustlijn hun dagelijkse eten.

In verband met de Coronamaatregelen zijn er maximaal 20 personen te vervoeren, 10 x 2 zitbanken. Het kan zijn als je met een oneven aantal bent dat je dan naast een ander kunt komen te zitten. Je kunt kiezen om dan een mondkapje te dragen.

Minimale deelname is 6 personen.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Heartbreak Hotel te Oosterend.
Duur van de activiteit ca. 2 uur.
Prijs: € 15,00
Kinderen t/m 9 jaar € 12,50
Huisdieren (honden) zijn toegestaan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Strand

Kaart & omgeving

Oosterend

Oosterend was ooit het meest oostelijke puntje van Terschelling. Hier hield het eiland vroeger op. Maar het eiland is gegroeid. Nu ligt Oosterend aan de rand van de uitgestrekte wildernis van Europees Natuurreservaat en Dark Sky Park de Boschplaat. Waddenzee Unesco Werelderfgoed ligt hier letterlijk voor de deur. Het dorp zelf is klein, maar fijn. Er zijn enkele restaurants, fietsverhuur, kleine supermarkt, overnachtingsmogelijkheden, een aantal veehouders en een kaasmakerij.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL