Talisman Zeehondentocht

Een zeehondentocht met de Talisman is een belevenis voor klein en groot. Voor kinderen tot 10 jaar € 10,- en volwassenen € 12,50

Lees meer
1e steiger t.o VVV kantoor
West-Terschelling
Aankomende: wo, 20 okt 2021 | 13:00 - 14:30 (19 meer)

Boeken

Beschrijving

Een zeehondentocht met de Talisman is een belevenis voor klein en groot. Zeehonden zien, dichtbij genoeg om ze, ook zonder verrekijker, goed te kunnen bekijken! De schipper geeft u onderweg uitleg over de zeehonden en hun leefgebied. U kunt ook een kijkje nemen in het stuurhuis.  We geven 99% garantie op het zien van de zeehonden!
En kou of regen? Geen nood - u kunt bij ons beneden in de gezellige kantine weer opwarmen.
Voor zeehondentochten, sportvissen, groepsvervoer of een party: Ga gezellig mee met de Talisman.
Ligplaats schuin tegenover de VVV. De hond mag mee.

De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn. 
Tickets: € 12,50 voor volwassene en € 10,- voor kinderen tot 10 jaar.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Natuur
  • Wadden
  • Zeehondentocht

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL