Kitesurfen

Kitesurfen op Terschelling

Kitesurfen is een van de meest populaire watersporten van dit moment. Op Terschelling kun je heel mooi kitesurfen. Met alle windrichtingen is er wel een spot te vinden waar je kunt gaan kitesurfen. De wind waait hier gemiddeld ook net een beetje harder dan in de rest van Nederland, dus nog een bijkomend voordeel om je kitespullen hiermee naar toe te nemen, of om kitesurfles te nemen bij één van de kitesurfscholen.

Wil je gaan kitesurfen op een bepaalde spot, dan zijn er nog wel wat regels waar je je aan moet houden.

Kitesurfspot het Groene strand

Het Groene strand, vlak voor de haven waar je aankomt met de veerboot is de meest populaire spot. Het is er redelijk ondiep en je hebt meestal lekker vlak water. Je kunt hier terecht met wind uit het westen, zuidwesten, zuiden, zuidoosten en oosten. Het is wel van het getij afhankelijk of je hier terecht kan, over het algemeen is dat van 3 uur voor tot 3 uur na hoogwater. De stroming kan vrij stevig zijn, na een crash kun je zo je board kwijt zijn als je te dicht op de vaargeul zit.

-Niet in of over de vaargeul kiten
-Oplaten en landen van de kites op het strand en niet op het gras voor “De Walvis”
-Kite er alleen rond hoog water (3 uur voor/3 uur na)
-Let op andere strand gebruikers, vooral op de zomerse dagen en laat je kite niet voor de strandopgangen liggen ivm doorgang ambulance
-Ga niet te ver westelijk richting Vlieland. Daar wordt het ook snel erg ondiep.

Kitesurfspot de Noordzee

Het Noordzee strand van Terschelling is zo’n 30 kilometer lang en perfect voor de wat gevorderde kitesurfer om in de golven te spelen en downwinders te doen. Je kunt makkelijk via de verschillende strandovergangen het water bereiken, de meest gebruikte spots zijn West, Midsland en Formerum aan Zee. Op de Noordzee kun je terecht met wind uit het westen, noordwesten, noorden en noordoosten. Wind uit westelijke richtingen leveren over het algemeen flinke golven op. Als de wind uit het noordoosten komt dan is de Noordzee bijna net zo vlak als het Groene Strand.

- De gehele Noordzee kust is vrij om te kitesurfen, behalve in het hoogseizoen dan mag je niet voor de strandovergangen kitesurfen. Hou dan zo’n 200 meter links en rechts vanuit de strandovergangen gezien vrij.
- Hou rekening met zwemmers die buiten de zwemzones zwemmen.
- Let op andere strandgebruikers, vooral paarden kunnen nog wel eens schrikken van een kite. Hier en daar staan er ook wel vissers met hun hengel langs de kant.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief