Met de hond naar Terschelling

Voor honden is Terschelling een heerlijk eiland. Hierbij is het wel belangrijk om ook aan de natuur en andere recreanten te denken.

Onder appèl kunnen ze lekker los rennen over strand en door het bos. In de duinen, polder en binnen de bebouwde kom moet het dier wel aangelijnd zijn. Tijdens de overtocht met de gewone veerdienst van Harlingen naar Terschelling van twee uur, kan de hond naar buiten aan dek. Op de snelboot die ca. 50 minuten vaart is het niet mogelijk om met de hond naar het buitendek te gaan. Bekijk de website www.rederij-doeksen.nl voor meer informatie over het meebrengen van uw hond. 

Klik hier voor een overzicht van accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan.

Waar kan de hond los?

Op Terschelling moet uw hond altijd aangelijnd, behalve op het strand en in het bos. Hier mag uw hond loslopen, mits onder appel.

In de polder en het duingebied is het verleidelijk om de hond los te laten lopen. Echter juist hier is dat uit den boze. De schapen die in de polder lopen zijn, met name in de lammertijd, erg gevoelig voor stress en de boer kan hier aldus grote hinder van ondervinden wanneer het daardoor misgaat met de 'zwangerschap' van deze dieren. In de duinen worden konijnen, reeën en de grote grazers graag met rust gelaten. Broedvogels in de duinen en in de polder willen uiteraard graag ongestoord hun jongeren grootbrengen. Daarom houdt u hier de hond aan de lijn en staat hij altijd onder appèl.

Wij danken u voor uw begrip!

Opvang voor uw hond

Dierenopvang Terschelling (DOT) staat klaar om uw hond tijdens uw verblijf op te vangen. Dagje fietsen, dagje naar Vlieland of uw accommodatie staat geen huisdieren toe? Neem dan contact op met Dierenopvang Terschelling.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL