Met de hond naar terschelling

Met de hond naar Terschelling

Voor honden is Terschelling een heerlijk eiland. Hierbij is het wel belangrijk om ook aan de natuur en andere recreanten te denken.

Onder appèl kunnen ze lekker los rennen over strand en door het bos. In de duinen, polder en binnen de bebouwde kom moet het dier wel aangelijnd zijn. Tijdens de overtocht met de gewone veerdienst van Harlingen naar Terschelling van twee uur, kan de hond naar buiten aan dek. Op de snelboot die circa 50 minuten vaart is het niet mogelijk om met de hond naar het buitendek te gaan.

Bekijk hier meer informatie over het meebrengen van uw hond aan boord.

Waar kan de hond los?
Op Terschelling moet je hond altijd aangelijnd, behalve op het strand en in het bos. Hier mag je hond loslopen, mits onder appèl.

In de polder en het duingebied is het verleidelijk om de hond los te laten lopen. Echter juist hier is dat uit den boze. De schapen die in de polder lopen zijn, met name in de lammertijd, erg gevoelig voor stress en de boer kan hier aldus grote hinder van ondervinden wanneer het daardoor misgaat met de 'zwangerschap' van deze dieren. In de duinen worden konijnen, reeën en de grote grazers graag met rust gelaten. Broedvogels in de duinen en in de polder willen uiteraard graag ongestoord hun jongeren grootbrengen. Daarom houd je hier de hond aan de lijn en staat hij altijd onder appèl.

Wij danken je voor je begrip!

Opvang voor uw hond
Dierenopvang Terschelling (DOT) staat klaar om uw hond tijdens uw verblijf op te vangen. Dagje fietsen, dagje naar Vlieland of uw accommodatie staat geen huisdieren toe? Neem dan contact op met Dierenopvang Terschelling.

Gesorteerd op:

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief