Natuurgebieden

Natuurgebieden

Terschelling staat bekend om haar prachtige en vooral gevarieerde natuur en natuurgebieden. De natuurgebieden van Terschelling worden grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer. Onderaan deze pagina kun je meer informatie over deze natuurgebieden vinden!

Veelzijdige natuur
Het meest bijzondere is dat je op het eiland erg veel verschillende landschappen aantreft. Zo fiets je in 15 minuten door bos, duin, heide en polderlandschap. En stap je even af, dan wandel je het immense strand van Terschelling op voor een heerlijke uitwaai-wandeling of een lekker kopje koffie in één van de strandpaviljoens.

Met een excursie de natuur verkennen
Bekende natuurgebieden van Terschelling zijn de Boschplaat op het oosten van het eiland, de Koegelwieck in Lies en de Noordsvaarder/Kroonpolders op West-Terschelling. U kunt deze gebieden zelf verkennen, alhoewel een groot deel van de zomervakantie de Boschplaat niet toegankelijk is voor wandelaars in verband met de rust voor broedende vogels aldaar.
Wel gaan er diverse excursies naar deze gebieden. Zo kun je met de huifkar het beste de Boschplaat verkennen. En in samenwerking met Staatsbosbeheer kun je veel verschillende soorten leerzame excursies ondernemen, zowel voor jong als oud!

Waddenzee Unesco Werelderfgoed
Dit bijzondere stukje wereld verdient speciale aandacht. De zee laat twee maal per etmaal haar bodem zien, en dat op een dermate grote schaal dat het UNIEK in de wereld is. Vandaar dat UNESCO dit gebied, wat strekt van Den Helder tot Esjberg in Denemarken, heeft uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dat is iets waar we best trots op mogen zijn!

Het werelderfgoed betreft het 'natte' wad, dus niet de eilanden zelf. Het is de kraamkamer voor miljoenen trekvogels. Het is, in de oversteek van de Sahara van Noord naar Zuid, de enige stopplaats met een soort hele grote hamburgertent. Zonder het waddengebied hebben de trekvogels acuut een pitstop probleem tijdens hun grote trekken.
Er worden allerlei excursies naar het Wad vanaf Terschelling georganiseerd. Ontdek dit fantastische gebied samen met een gids van het eiland. Van workshops, wandelingen tot huifkartochten en zeehondentochten. Er is veel mogelijk!

bedrijven overzicht

Bedrijven

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief