Het strand2 Lenie de Boer

Oerol festival Terschelling

Oerol, of ook wel uitgesproken als 'Oëral' door echte eilanders, is het spraakmakende en vooruitstrevende theaterfestival op Waddeneiland Terschelling!

Oerol begon ooit als een happening met straattheater en muziek maar is na tientallen jaren uitgegroeid tot één van de grootste theatermanifestaties van Europa. In de tweede week van juni vormt Terschelling tien dagen lang het podium voor theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. De bijzondere locaties, vaak in de openlucht, geven de voorstellingen een unieke dimensie.

Met het eiland Terschelling als inspiratiebron en podium voor de brede programmering heeft het Oerol-festival een toonaangevend artistiek profiel, waarin cultuur, natuur en experiment centraal staan. Op Oerol wordt natuur gecombineerd met, theater, muziek, beeldende kunst, installaties en straattheater om in alle aspecten van het festival zowel de cultuur als de Terschellingse natuur centraal te stellen.

Het publiek ziet hierdoor op het Oerol festival zowel hele breedte van het kunstenspectrum als van het eiland Terschelling. De programmering is opgebouwd uit 4 onderdelen: middelgrote en grote theatervoorstellingen, paspoortprojecten bestaande uit kleinere voorstellingen, performances en installaties, muziekoptredens en dagelijks straattheater in de straten van West en Midsland.

Door de unieke programmering, natuurlijke condities en de bijzondere sfeer is Oerol sinds haar start in 1982 uitgegroeid tot een toonaangevend multidisciplinair festival van internationale faam. Jaarlijks bezoeken meer dan 55.000 cultuurliefhebbers het festival die ieder jaar weer een vernieuwende en verrassende inhoud treffen.

Niets meer vrij tijdens Oerol?
In de aanloop naar Oerol (april, mei en begin juni) zullen wij eventuele vrijgekomen huisjes of hotelkamers meteen op de website zetten. Houd rond deze tijd onze website goed in de gaten voor de laatste verblijfsmogelijkheden op Terschelling tijdens Terschellings Oerol-festival. Kijk ook bij onze arrangementen.

Datum: 13 t/m 22 juni 2025

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief