Terschelling koeien in de wei wolken zon

Vleesproducten

Lamsvlees

Schapen en lammeren komen er op Terschelling de laatste jaren steeds meer. De kwaliteit is erg goed. De zoute atmosfeer geeft een extra dimensie aan het lamsvlees. Het smaakt mals en heeft een ziltige, uitgesproken smaak.

Rookworst

Een eerlijk product gemaakt met de beste ingrediënten en gerookt op berkenhout. Bij slagerij Schaafsma verkopen ze ook eigen runder rookworst, gemaakt van het eilander rund. Deze huisgemaakte rookworst is al diverse malen met goud bekroond, zo ook in 2021. Beter kan het niet, toch?

Rundvlees

Het meeste vlees dat op het eiland wordt gegeten, is afkomstig van het vaste land. Zeker in de zomer. Toch is er zeer zeker eilander rundvlees te vinden bij een aantal boerderijen en bij de slager, die zelf alles slacht. Het eilander rundvlees is van zeer goede kwaliteit. De gevarieerde plantengroei en de zilte aanslag in de eilander graslanden draagt daar zeker aan bij! Sinds een aantal jaar grazen er ook een aantal Hereford koeien op Terschelling. Het vlees van deze koeien is ook zeer smakelijk.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief