Strandvondsten 1013

Schelpenteldag

Schelpenteldag Terschelling

Doe mee aan de excursie Schelpenteldag Terschelling!
Op zaterdag 23 maart gaan in heel Nederland mensen het strand op om schelpen te tellen. De resultaten van de telling worden gebruikt door wetenschappers om een goed beeld te krijgen van de schelpen op het strand én in de zee. Ook België en Frankrijk doen mee aan deze grote schelpenteldag. Zo krijgen we een beeld van maar liefst 400 km Noordzeekust.

Natuurlijk doet de Waddenvereniging samen met de Milieujutter Terschelling ook mee aan de schelpenteldag. Je kunt mee op 23 maart met de excursie van de Waddenvereniging, deze begint en eindigt bij Paviljoen de Branding. Daar krijg je ook je eigen telformulier en schelpenzoekkaart.

Programma
13.00 – 15.00 – Zelf meedoen aan de telling

Bij strandpaviljoen de Branding kun je een telformulier en een schelpenzoekkaart bij de Milieujutter ophalen. Kies je moment (tip: rond laag water zijn er meer schelpen te vinden), kies je favoriete stukje strand, en tellen maar! Op het telformulier en de zoekkaart vind je alle info en uitleg die je nodig hebt. Help je hulp nodig bij het determineren? De Milieujutter en zijn vrijwilligers helpen je! Je hoeft je hier niet voor aan te melden.

13.00-14.00 – Excursie Schelpenteldag Waddenvereniging

Samen met de gedreven en ervaren gidsen van de Waddenvereniging, vertrek je vanaf paviljoen de Branding. Zij nemen je mee in de wereld van bijzondere strandvondsten en bijzondere schelpen. Vervolgens ga je aan de slag met de schelpenteldag-methode en je eigen stukje strand afzoeken. De schelpenzoekkaarten helpen je om de gevonden schelpen te determineren. Uiteindelijk worden de schelpen gezamenlijk uitgeteld en worden de vondsten besproken. Deelname is gratis en de excursie is voor maximaal 20 personen.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief