Vervoer naar en op Terschelling met boot, bus en fiets

Reizen naar Harlingen

Reizen naar Harlingen

Komend met de auto vanaf de Afsluitdijk of Sneek (A7) gaat u richting Harlingen / Leeuwarden. Hierna rijdt u de afslag Harlingen voorbij en neemt u de afslag erna (aangeduid met een veerboot) richting Harlingen Haven. Bij de rotonde rechtsaf en de volgende rotonde rechtdoor. De weg volgen tot aan de sluizen van Tsjerk Hiddes, voor de sluizen linksaf. Hier is het parkeerterrein voor langparkeren. Voor de veerbootterminal gaat u rechtdoor over de brug/sluis naar rechts.

Komend met de auto vanaf Leeuwarden op de A31 is er de eerste afslag rechts naar Harlingen Haven (aangeduid met een veerboot). Bij de rotonde rechts en de weg volgen tot aan de sluizen van Tsjerk Hiddes, voor de sluizen linksaf. Hier is het parkeerterrein voor langparkeren. Voor de veerbootterminal gaat u rechtdoor over de brug/sluis naar rechts.

Met het Openbaar Vervoer

Arriva verzorgt de treinverbinding tussen Leeuwarden en Harlingen. Voor meer informatie over vertrektijden etc. kunt u de de Arriva site, de OV reisinformatie site raadplegen of bellen met 0900-9292.

Met de bus uit de richting Sneek of Leeuwarden kan natuurlijk ook, maar let wel op dat niet alle busdiensten even goed aansluiten op de boot. Neem een bus eerder!

Reizigers vanuit Amsterdam of verder kunnen met de trein naar Alkmaar. Vanuit Alkmaar gaat er in de zomer een directe busverbinding (Q-liner) naar Leeuwarden. U dient in halte Zurich (busparkeerplaats) over te stappen, maar dat geeft de chauffeur wel aan. De bus naar Harlingen Haven staat daar al op u te wachten.

Tijdens Oerol

Zonder overstap of ander gedoe naar OEROL? Dat kan nu met festivalbussen.nl. Deze reisorganisatie biedt u een plaats in een luxe touringcar aan, welke vertrekt van Utrecht en Amsterdam CS en in één keer naar Harlingen rijdt. Makkelijk toch?

Houd hun site www.festivalbussen.nl t.z.t. in de gaten!

Adres voor uw navigatie systeem (tomtom)

Voor invoer in uw navigatiesysteem, houd het adres van de veerbootterminal in Harlingen aan: Waddenpromenade 5, 8861 NT, Harlingen.