Waddenzee werelderfgoed

Waddenzee Werelderfgoed

Het meest unieke landschap van Nederland, en het ligt letterlijk aan onze voeten...
De weg naar Terschelling voert over de Waddenzee, een gebied met een uniek landschap en uitzonderlijke natuur. Twee keer per etmaal stroomt er vanuit de Noordzee zout zeewater naar binnen, en even zo vaak vallen tijdens laagwater grote delen van het Wad volledig droog. Op deze manier ontstaan er zandplaten, die worden gescheiden door meer of minder diepe geulen. Het woord wad is dan ook afkomstig van het Latijnse woord vadum, dat ‘doorwaadbare plaats’ betekent.

Het ondiepe en relatief warme water van de Waddenzee vormt voor veel planten en dieren een ideaal leefgebied. Zeehonden krijgen er hun jongen, vis zet er zijn kuit af en vogels bereiden zich er voor op hun jaarlijkse trek. Vanwege het bijzondere karakter van dit gebied heeft Unesco de Waddenzee in juni 2009 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Aan de waddenkant van Terschelling loopt over vrijwel de gehele lengte van het eiland een fietspad aan de buitenkant van de waddendijk. Je fiets hier langs een Werelderfgoed dat telkens een ander gezicht laat zien. Achter elke bocht wacht een nieuwe verrassing. Niet voor niets is dit gebied gekozen tot Mooiste Natuurgebied van Nederland.

Excursies Wadlopen

28 mei4 junBewerken

28 mei – 4 juni 2024

0 excursies

mei ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

juni ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief