MooiWeer

MooiWeer is het adres voor de leukste activiteiten en (bedrijfs)uitjes op Terschelling. MooiWeer biedt naast volledig verzorgd maatwerk ook activiteiten zoals blokarten, paintball & branding-kanoën. Kijk voor het volledige aanbod op de website of neem contact op. MooiWeer vertelt graag wat er...

Lees meer
Burgemeester Reedekersstraat
56
B
8881 CB
West-Terschelling
+31(0) 562 444060 / +31(0) 6 53995996

Beschrijving

MooiWeer is het adres voor de leukste activiteiten en (bedrijfs)uitjes op Terschelling. MooiWeer biedt naast volledig verzorgd maatwerk ook activiteiten zoals blokarten, paintball & branding-kanoën. Kijk voor het volledige aanbod op de website of neem contact op. MooiWeer vertelt graag wat er mogelijk is en denkt met plezier met je mee.

Kenmerken

Excursies

  • Evenementenbedrijven

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL