Bunkermuseum

Bunkers op Terschelling

De bunkers kom je op Terschelling over het hele eiland tegen. Sporen van de Tweede Wereldoorlog die het landschap tekenen. Op het strand, in het bos, als vakantiewoning, je ziet ze op allerlei plekken. Een paar van deze imposante betonnen bouwwerken zijn in oude staat hersteld. Hier stap je terug in een bewogen geschiedenis. Zelf beleven? Bestel dan de Bunkerroute online >>

De Tigerstelling

West-Terschelling speelde in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. Hier vind je de Tigerstelling, een bunkercomplex waar de strijd in de luchtoorlog boven de Waddeneilanden weer zichtbaar is gemaakt. In het bezoekerscentrum geven maquettes en een film een levendig beeld van de functie van deze 'radarstelling'. Met de bunkerkaart loop je langs de imposante bouwwerken op het terrein en speciaal voor kinderen is er een leerzaam speurboekje. Kaartjes voor het bezoekerscentrum (zonder rondleiding) zijn zonder reservering verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

Rondleidingen met gids

De gids brengt je in het hart van een aantal opnieuw ingerichte bunkers. Hier ervaar je het leven in een bunker en hoor je over de dreigingen in de oorlog. Reserveer dus snel een kaartje.
De rondleidingen duren twee uur en zijn minder geschikt voor kleine kinderen. De excursie vraagt veel loopwerk.

Overnachten
Ook elders, op het midden en het oosten van het eiland, zijn bunkers te vinden. In de duinen van Formerum, op het strand en in het bos bij Hoorn. Bijvoorbeeld bij de Folkshegeskoalle, de enige nog actieve Volkshogeschool van Nederland. Daar zijn zelfs slaapzalen op de fundamenten van bunkers gebouwd en is er een bijzondere torenkamer.

Wandelingen

Er is een speciale Bunkerwandeling gemaakt waarmee je het gebied rondom West-Terschelling kunt verkennen. Ook krijg je tips voor het ontdekken van andere bunkers op Terschelling. Deze route lopen en een of meerdere nachten verblijven op ons prachtige eiland? Kijk wat er vrij is en maak direct een reservering. Je kunt de bunkerroute hier online bestellen.

Zie ook

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief