De Boot naar Terschelling

De boot tussen Harlingen en Terschelling wordt gevaren door Rederij Doeksen. Dagelijks brengen ms Friesland en ms Willem Barentsz de vele passagiers, auto’s en fietsen van en naar het eiland.

De overtocht duurt ca 2 uur. Aan boord van de veerdiensten zijn verschillende salons voorzien van zelfbedieningsbuffetten, een kindersalon, een bar en een à la carte restaurant.

Daarnaast varen de comfortabele snelboten Tiger en Koegelwieck in 50 minuten van en naar Terschelling en ze onderhouden de verbinding tussen Terschelling en Vlieland. Op de sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

Samenwerking met Rederij Doeksen

Dankzij onze fijne samenwerking met de rederij boekt u snel en eenvoudig, na het afronden van het boeken van uw accommodatie, ook uw overtocht met Rederij Doeksen!

Boekt u een ARRANGEMENT via de VVV Terschelling, dan geniet u van 20% korting op personenvervoer op de veerdienst. In uw bevestiging staat een kortingscode welke u kunt gebruiken bij het boeken van de overtocht.

Vertrek naar Terschelling

De veerterminal op de veerhaven is het vertrekpunt van zowel de bootreis naar Vlieland alsmede naar Terschelling. U kunt kaartjes bij het loket kopen, maar beter is om het gelijk online te reserveren. Dat kan gemakkelijk bij het boeken van uw verblijf op deze VVV-website maar ook bij de Rederij zelf op www.rederij-doeksen.nl. U krijgt in beide gevallen de tickets gelijk per mail thuisgestuurd: in Harlingen hoeft u niet meer langs het loket, maar loopt u direct door naar de ticketcontrole om in te schepen!

Telefonisch kunt u ook tickets reserveren via 088-9000888 of u koopt ze ter plaatse aan de kassa. Let wel op, vol = vol. Om het inschepen vlotjes te laten verlopen verzoeken wij u om ruim voor afvaart aanwezig te zijn.

In de veerterminal in Harlingen bevindt zich Grand Café Promenade waar u een hapje en een drankje kunt nuttigen en bij mooi weer is het terras geopend. Ook zijn er bagagekluisjes, toiletten en is er een verkooppunt voor buskaartjes. Treinkaartjes dient u op het perron aan te schaffen uit de automaat.

De auto mee naar Terschelling

Neemt u de auto mee? Hiervoor dient u vooraf een boeking te maken op de VVV-site of via www.rederij-doeksen.nl. Auto’s worden uitsluitend vervoerd per veerdienst (niet per sneldienst). Automobilisten melden zich minimaal een half uur voor afvaart bij het autoloket. Uw auto wordt opgesteld op basis van de afmetingen. Volg voor een spoedig verloop van het inschepen de instructies van de medewerkers.

De fiets mee naar Terschelling

Op de veerdienst kunt u uw eigen fiets meenemen. Ook hiervoor kunt u vooraf boeken. Fietsers schepen in via de speciale fietserstoegang en vervolgens via het autodek. Uw bagage kunt u, vastgemaakt op uw fiets, mee aan boord nemen. 

Veel slimmer is om een fiets te huren op Terschelling. Er zijn talloze fietsverhuurders op het eiland en de keuze uit splinternieuwe fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen etc. is reuze. Voordeel: Als er iets stuk gaat, dan bent u verzekerd van snelle vervanging! 

Een overzicht van de fietsverhuurders op Terschelling >> 

Bagage

Bagage plaatst u in de gratis bagagewagens die opgesteld staan na de ticketcontrole. De wagens zijn genummerd, zodat u na aankomst van het schip uw bagage weer snel terugvindt. Reist u met de sneldienst, dan neemt u zelf uw bagage mee aan boord om het in de speciale bagagevakken te plaatsen. Bent u slecht ter been en hebt u hulp nodig? De walmedewerkers helpen u graag.

Aankomst op Terschelling

Bij aankomst in de haven van Terschelling worden de bagagewagentjes als eerste van boord gereden. Alleen op de sneldienst draagt u zelf uw bagage aan en van boord.

Op het havenplein van Terschelling staan taxi’s en bussen gereed om u naar uw bestemming te brengen. Ook zijn er veel fietsverhuurders op de haven aanwezig, waar u een fiets kunt huren en welke gelijk de bagage voor u naar de accommodatie brengen.

Met een groep naar Terschelling

Wanneer u zich aanmeldt als groep vanaf 15 personen kunt u met korting naar en van Terschelling reizen. Voor meer informatie hierover, check www.rederij-doeksen.nl/groepen.

Bent u geïnteresseerd om met uw bedrijf naar het eiland te gaan? De VVV geeft u alle informatie die u nodig heeft om de voorbereidingen optimaal te starten.

ACTUELE CAPACITEIT OP DE BOOT

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL