De boot naar terschelling

De Boot naar Terschelling

De boot tussen Harlingen en Terschelling wordt gevaren door Rederij Doeksen. Dagelijks brengen ms Friesland en ms Willem Barentsz de vele passagiers, auto’s en fietsen van en naar het eiland.

De overtocht duurt circa 2 uur. Aan boord van de veerdiensten zijn verschillende salons voorzien van zelfbedieningsbuffetten, een kindersalon, een bar en een à la carte restaurant.

Daarnaast varen de comfortabele snelboten Tiger en Koegelwieck in 50 minuten van en naar Terschelling en ze onderhouden de verbinding tussen Terschelling en Vlieland. Op de sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

Actuele capaciteit op de boot

mei ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

juni ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo
Harlingen - Terschelling

Samenwerking met Rederij Doeksen
Dankzij onze fijne samenwerking met de rederij boek je snel en eenvoudig, na het afronden van het boeken van jouw accommodatie, ook je overtocht met Rederij Doeksen!

Boek je een speciaal arrangement via de VVV Terschelling, dan geniet je van 20% korting op personenvervoer op de veerdienst. Er wordt een kortingscode naar je gemaild. Deze korting is alleen geldig bij een arrangement. Deze arrangementen worden vooral in het voor- en naseizoen aangeboden.

Vertrek naar Terschelling
De veerterminal op de veerhaven is het vertrekpunt van zowel de bootreis naar Vlieland alsmede naar Terschelling. Je kunt kaartjes bij het loket kopen, maar beter is om het gelijk online te reserveren. Dat kan gemakkelijk bij het boeken van jouw verblijf op deze VVV-website maar ook bij de rederij zelf op www.rederij-doeksen.nl. Je krijgt in beide gevallen de tickets gelijk per mail thuisgestuurd: in Harlingen hoef je niet meer langs het loket, maar loop je direct door naar de ticketcontrole om in te schepen!

Telefonisch kun je ook tickets reserveren via 088-9000888 of koop je ze ter plaatse aan de kassa. Let wel op, vol = vol. Om het inschepen vlotjes te laten verlopen word je verzocht om ruim voor afvaart aanwezig te zijn.

In de veerterminal in Harlingen bevindt zich Grand Café Promenade waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen en bij mooi weer is het terras geopend. Ook zijn er bagagekluisjes, toiletten en is er een verkooppunt voor buskaartjes. Treinkaartjes dien je op het perron aan te schaffen uit de automaat.

De auto mee naar Terschelling
Neem je de auto mee? Hiervoor dien je vooraf een boeking te maken. Dat is mogelijk bij het boeken van jouw verblijf op deze VVV-website of via www.rederij-doeksen.nl. Auto’s worden uitsluitend vervoerd per veerdienst (niet per sneldienst). Automobilisten melden zich minimaal een half uur voor afvaart bij het autoloket. Je auto wordt opgesteld op basis van de afmetingen. Volg voor een spoedig verloop van het inschepen de instructies van de medewerkers.

De fiets mee naar Terschelling
Op de veerdienst kun je jouw eigen fiets meenemen. Ook hiervoor is het mogelijk om vooraf te boeken. Fietsers schepen in via de speciale fietserstoegang en vervolgens via het autodek. Je bagage kun je, vastgemaakt op de fiets, mee aan boord nemen.

Veel slimmer is het om een fiets te huren op Terschelling. Er zijn talloze fietsverhuurders op het eiland en de keuze uit splinternieuwe fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen etc., is reuze. Voordeel: Als er iets stuk gaat, dan ben je verzekerd van snelle vervanging!

Bagage
Bagage plaats je in de gratis bagagewagens die opgesteld staan na de ticketcontrole. De wagens zijn genummerd, zodat je na aankomst van het schip de bagage weer snel terugvindt. Reis je met de sneldienst, dan neem je zelf je bagage mee aan boord om het in de speciale bagagevakken te plaatsen. Slecht ter been en heb je hulp nodig? De walmedewerkers helpen je graag.

Aankomst op Terschelling
Bij aankomst in de haven van Terschelling worden de bagagewagentjes als eerste van boord gereden. Alleen op de sneldienst draag je zelf de bagage aan en van boord.

Op het havenplein van Terschelling staan taxi’s en bussen gereed om je naar je bestemming te brengen. Ook zijn er veel fietsverhuurders op de haven aanwezig, waar je een fiets kunt huren en welke gelijk de bagage naar de accommodatie brengen.

Met een groep naar Terschelling
Wanneer je je aanmeldt als groep vanaf 15 personen kun je met korting naar en van Terschelling reizen. Voor meer informatie hierover, kijk op de website.

Ben je geïnteresseerd om met je bedrijf naar het eiland te gaan? De VVV geeft alle informatie die je nodig heeft om de voorbereidingen optimaal te starten.

Zie ook:

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief