Dag van het Schaap

Het evenement met de hoogste aaibaarheidsfactor. Een dag in het kader van de schapenhouderij op Terschelling. Deze keer wederom een uitgebreid programma.

Lees meer
Camping Nieuw Formerum
Formerum

Beschrijving

Natuurlijk met de vaste onderdelen:
schapenscheren en -knippen, hoef bekappen, schapenrassen, oude ambachten, presentatie schapenkaasboerderijen, lamsshoarma, koffie en pofkes, uitgebreide catering, braderie en een jeugdhoek met kleine dieren, schminken, springkussen, pony's en knutselen.

Kinderen tot 13 jaar gratis entree

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Voor kinderen
  • Markten

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL