20190806 212850 02

Dag van het Wad

Terschelling pakt uit tijdens de Dag van het Wad. In 2023 is het veertien jaar geleden dat UNESCO ons mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw vieren we dit op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Op 24 juni staan we stil bij hoe bijzonder dit gebied is, laten we je kennismaken met de Waddenzee en brengen we de kwetsbaarheid onder de aandacht.

Om bezoekers de schoonheid van dit pure natuurgebied te laten beleven zijn er tal van activiteiten die uniek te noemen zijn. Kom ontbijten op de dijk en ga mee op een rondje over de Boschplaat.

Ontbijt op de dijk
Vier de verjaardag van Waddenzee Werelderfgoed met een uniek éénmalig ontbijt op de Waddendijk. Chefkok Flang verzorgt het ontbijt op een unieke locatie. Geniet van lokale producten op een bijzondere locatie. Na het ontbijt kan iedereen die dat wil met een wadgids van de Waddenvereniging mee de dijk over en laten we je zien hoe bijzonder de Waddennatuur is die om onze bescherming vraagt. Proef en ervaar het Wad.
Boek nu het ontbijt op de dijk >>

Inloop 8.30 uur. Ontbijt tussen 9.00 en 10.00 uur.

Kledingadvies
De activiteit vindt ‘s ochtends plaats. Bekijk van tevoren het weerbericht en neem genoeg (warme) kleding mee. Tijdens het tweede gedeelte van het programma ga je op pad om het wad te ontdekken. Trek dus niet je nieuwste schoenen aan, maar ga voor een outdoor alternatief. Bij slecht weer verplaatst het programma zich naar een binnenlocatie. Het ontbijt zal dan ook binnen plaatsvinden.
Leden van de Waddenvereniging kunnen met korting boeken: meer infomatie >>


Rondje Boschplaat
De Boschplaat is in het broedseizoen afgesloten voor mensen vanwege de vele broedvogels die er voorkomen. Op de dag van het wad wordt daar voor 1 keer een uitzondering in gemaakt.
Je gaat met de boswachter een unieke wandeling maken. Met laag water ga je via het wad en door de slenken onder de Boschplaat door. Dan via het oostpad de kwelder over, via een meeuwenkolonie, broedende lepelaars op verrekijker afstand. We gaan zeker ook kluten, visdieven, wulpen, eidereenden en kiekendieven zien!
7.00 uur vertrek parkeerplaats einde Dwarsdijk
Einde ca 13.00 uur

Boek nu het rondje Boschplaat >>

Zie ook:

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief