Welkom op Terschelling

Wat heerlijk dat we weer samen dat fantastische eilandgevoel kunnen beleven. Wees welkom op Terschelling. Tijd voor het maken van nieuwe herinneringen. Er is ruimte genoeg voor iedereen. Doe daarom vooral alsof u thuis bent. Want ook op Terschelling werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus. Samen zorgen we voor een verantwoord verblijf tijdens uw vakantie. 
Op deze pagina leest u handige informatie voor uw verblijf op Terschelling.

OVERTOCHT EN OPENBAAR VERVOER 
Bij uw overtocht is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze dient u al in de vertrekhal te dragen. Tijdens de overtocht is het verplicht om het mondkapje de gehele reis te dragen. Ook als u buiten op het dek bent. In de bussen van Arriva is het dragen van een mondkapje verplicht.
Voor meer informatie over uw vervoer: Rederij Doeksen / Arriva Terschelling

Volg bij aankomst de looproutes op het haventerrein. Blauw -> looproute Bus, Geel -> looproute Dorp, Groen -> looproute Taxi en Rood looproute naar de Terminal.

ANDERHALVE METER OP TERSCHELLING
Het zorgen voor afstand en het vermijden van drukte is ook tijdens uw vakantie van toepassing. Voorafgaand aan uw vakantie kunt u de Terschelling Tips App downloaden. Hierin staan handige tips voor uw verblijf op het eiland. Bijzondere plekken die u kunt ontdekken en bezoeken, tips van bezoekers en u kunt zelf ook tips plaatsen. Mocht het onverhoopt erg druk worden in de dorpen dan kunt u dit zien op de app.

Download de Terschelling Tips App gratis via de App Store of Play Store

Er ligt in de terminal een gratis informatiekrant, de Sjouw, voor u klaar. Handig om door te nemen tijdens uw overtocht. U kunt de Sjouw ook online lezen op: https://issuu.com

In de dorpen is het belangrijk om 1,5 meter afstand houden van anderen. In West-Terschelling en in Midsland kunt u niet fietsen door de winkelstraten. Ook is er in de winkelstraten een duidelijke looprichting waarbij het verzoek is om zoveel mogelijk rechts te lopen. Bij tegenliggers op het fietspad gaat u achter elkaar rijden of lopen;

Een groot deel van de evenementen is geannuleerd. Kijk op vvvterschelling.nl/evenementen voor een actueel overzicht van de beschikbare evenementen.

De gemeente hoopt met deze maatregelen eventuele drukte in goede banen te leiden en doet er alles aan om invoering van nieuwe beperkende maatregelen te voorkomen. De mogelijkheid bestaat dat het Rijk of de gemeente nieuwe maatregelen oplegt die mogelijk uw bewegingsvrijheid tijdens uw vakantie inperken. Actuele informatie vindt u op www.terschelling.nl.

ONDERNEMERS, SUPERMARKTEN, HORECA & BEZOEKERSCENTRA
De Terschellinger ondernemers geven u graag een warm welkom en aangenaam verblijf. Zij volgen de aanwijzingen vanuit de overheid op en vragen daarvoor ook uw medewerking. Voor bezoekerscentra, musea, de bioscoop en restaurants geldt dat er mogelijk een reservering nodig is. Winkels kunnen een beperkt aantal klanten tegelijkertijd toelaten. In centra en winkels geldt ook: ‘vermijd drukte. Probeer op minder courante tijden uw bezoek te plannen. Bij een aantal winkels, zoals supermarkten, geldt dat zij maar één persoon per gezin kunnen toelaten.

Bij een bezoek aan de supermarkt is het belangrijk om de richtlijnen van de desbetreffende winkelier te volgen. Probeer vooral buiten de piekmomenten in de ochtend- of avonduren de boodschappen te doen. Via Google zijn de actuele openingstijden van de supermarkten eenvoudig te vinden. Gebruik zoveel mogelijk een winkelwagen per persoon en volg de huisregels van de winkel op. Vorm geen rijen voor winkels die ‘vol’ zijn, maar kom op een ander tijdstip terug.

Ook op Terschelling dient de horeca zich aan de Corona maatregelen van 1,5 meter te houden. De ruimte binnen is dus beperkt.  Het advies is om uw lunch of diner vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen. Zeker indien het regenachtig of wat kouder weer is. Veel restaurants hanteren langere openingstijden of bezorgen aan huis, ook als u op een vakantiepark of camping verblijft. Laat bij drukte een bezoek aan een terrasje, café of restaurant niet langer duren dan redelijkerwijs nodig is zodat ook anderen de kans hebben om te genieten. Om u zoveel mogelijk te kunnen laten genieten is de capaciteit van de terrassen op het eiland aanzienlijk uitgebreid. Ook heeft Staatsbosbeheer extra picknickbanken in de natuur geplaatst.  
Kijk voor meer informatie en links op www.vvvterschelling.nl/corona

GEZONDHEIDSZORG
Er zijn twee huisartsenpraktijken op Terschelling. Eén van de prioriteiten in deze bijzondere tijd is goed te blijven zorgdragen voor met name de kwetsbare inwoners van Terschelling. Om dit te kunnen waarborgen is de gezondheidszorg iets anders georganiseerd dan normaal:

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid? Dan behoort u tot een risicogroep. Wees extra voorzichtig en vermijd drukke plekken;

Ga niet op vakantie als u recent medische klachten heeft ontwikkeld en/of uw gezin verplicht thuis moet blijven als gevolg van een (mogelijke) besmetting;

Indien u tijdens uw verblijf klachten krijgt die passen bij het corona-virus, vragen wij u in uw accommodatie te blijven, elk contact te vermijden en contact op te nemen met de huisarts;

Indien u onverhoopt medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantieverblijf: neem eerst contact op met uw eigen huisarts, mogelijk kan deze telefonische adviezen geven. Als een consult toch noodzakelijk wordt geacht kunt u telefonisch contact opnemen  met een van de huisartsenpraktijken. Binnenlopen gaat helaas niet meer, u dient altijd eerst te bellen voor een afspraak. Bij spoed neemt u contact op met West Terschelling 0562-443333 of Midsland 0562 448222. 

TEN SLOTTE
Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. De maatregelen zijn niet altijd leuk en hebben ingrijpende consequenties voor velen van ons. Maar vergeet niet dat deze maatregelen tot doel hebben het virus in te dammen mét een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. Bewegingsvrijheid voor ons allemaal!

Volgt u daarom alstublieft bovengenoemde aanwijzingen strikt op om die bewegingsvrijheid te houden. Dat is de beste garantie dat de zorg, ook die op Terschelling, klaar kan blijven staan als dat onverhoopt nodig is.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking. Wij wensen u een mooie tijd op Terschelling!

Namens,

Mevr. Jon Hermans-Vloedbeld, burgemeester Terschelling | Dhr. Paul Melles, directeur Rederij Doeksen | Dhr. Willem Mier, voorzitter Terschellinger Ondernemersvereniging | Dhr. Michel Aaldering, directeur VVV Terschelling | Dhr. Menno Zwier & Dhr. Jeroen van Helsdingen, namens de Terschellinger huisartsen | Dhr. Jaap Vis & Dhr. Dick Visser, Horeca & Hotels | Dhr. Jort Bonne, Terschellinger Campinghouders Vereniging | Dhr. Chris Zorgdrager, Arriva Terschelling

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL