Huifkarbedrijf Terpstra

Huifkarbedrijf Terpstra is een begrip op Terschelling. Het is het enige huifkarbedrijf dat door natuurreservaat ‘De Boschplaat’ mag rijden. De koetsiers weten alles over het eiland en vertellen er graag over. Wilt u zelf paardrijden of een groepstocht meebeleven? Terpstra organiseert diverse...

Lees meer
Dorpsstraat
20
8896 JE
Hoorn
0031562448837 / 0031627152643

Beschrijving

Huifkarbedrijf Terpstra is een begrip op Terschelling. Het is het enige huifkarbedrijf dat door natuurreservaat ‘De Boschplaat’ mag rijden. De koetsiers weten alles over het eiland en vertellen er graag over. Wilt u zelf paardrijden of een groepstocht meebeleven? Terpstra organiseert diverse ritten voor beginners en gevorderden, ruiterweekenden en ponykampen. Ook voor feestelijke trouwerijen met antieke koets of sfeervolle wagens met speelman. Of bestel een waardebon bij dit erkende leerbedrijf!

Kenmerken

Excursies

  • Huifkartochten

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL