Mountainbiken

Mountainbiken op Terschelling

Met de MTB op Terschelling

Als mountainbiker kun je gebruik maken van de fietspaden, bospaden en geselecteerde paden door de duinen, waarvan enkele in de winter.

De duinen van Terschelling behoren tot de mooiste duingebieden van Europa. Hier broeden vogels die op andere plekken zijn verdwenen, onder andere doordat daar teveel verstoring plaatsvindt. Van de blauwe kiekendief bijvoorbeeld, broeden er van de 12 broedparen in Nederland drie paar op Terschelling. Deze roofvogel raakt al verstoord wanneer je
dichterbij komt dan 100 - 200 meter. Gebeurt dat te vaak, dan verlaat hij het nest en komt niet meer terug. Staatsbosbeheer wil daarom voorkomen dat er teveel paden de duinen doorkruisen en dat kleine wildpaadjes breder worden. Dat trekt namelijk mensen aan op plekken die voorheen rustig waren.

Respect en ruimte

Iedereen kan de natuur op Terschelling op een eigen manier beleven: wandelend, te paard of op de fiets. Samen genieten we op onze eigen wijze van dezelfde natuur. We houden hierbij rekening met elkaar en gunnen elkaar de ruimte. Zo houden we deze prachtige natuur bereikbaar, beleefbaar en beschikbaar voor iedereen. Van jong tot oud, van recreant tot sporter. Kijk goed naar de omgeving waarin je met elkaar kunt recreëren en respecteer elkaar als medegebruiker. Samen zorgen we voor een aangenaam verblijf op Terschelling.

Enkele regels in het veld:
1. Buiten de fietspaden ben je als fietser te gast.
2. Pas je snelheid aan wanneer je andere gebruikers passeert.
3. Zwarte stippelroutes op de kaart alleen toegestaan van 1 september tot 1 april.
4. Fiets op het strand alleen langs de waterlijn.
5. Verstoor geen vogels en zeehonden.
6. Huurfietsen zijn niet toegestaan op het strand
7. Bij passeren van paarden: denk aan de schrikreactie. Laat je ruim van tevoren horen door even te roepen, dan weet de ruiter dat er iemand aankomt.
8. Voor iedereen geldt: respecteer elkaar.

Haal de folder "met de MTB op Terschelling" bij het VVV kantoor.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief