Fiets langs de waddendijk

Fiets langs de Waddendijk

Deel je foto's en video's met #Terschellingchallenge

Terschelling is bij uitstek geschikt om te verkennen op de fiets en biedt mooie paadjes die je op allerlei plaatsen brengen. Een ontzettend mooi fietspad, welke je absoluut niet mag overslaan wanneer je op Terschelling bent is die over de Waddendijk. Als je de wind in de rug hebt kun je hier heerlijk genieten van het wad en de mooie natuur. Je fietst tussen de schapen en hoort honderden vogels op het wad en vanuit de polder.

De Waddenzee is uitgeroepen tot werelderfgoed omdat het een uniek en ongeëvenaard dynamisch landschap is. Het verschil tussen eb en vloed is fantastisch en het is leefgebied voor 10.000, vaak zeldzame, plant- en diersoorten. Daarnaast wordt de dijk begraasd door schapen en lammeren en is het een walhalla voor vogelliefhebbers. Op de route is geen luwte en er zijn geen schuilplaatsen. Het is dus verstandig om van te voren even naar de weersverwachtingen te kijken.

Wil je graag alle mooie plekken van Terschelling op de fiets ontdekken. De fietsroute langs alle uitkijkpunten helpt je hierbij. Handig mee te nemen op de fiets. Of fiets door de geschiedenis van Terschelling met het Wonderlijke Waarheden fietsboekje.

Bekijk hier alle fietsroutes >>

Zie ook:

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief