Strandloop 1 tot 18

Wandel van Paal 1 tot 18

Deel je foto's en video's met #Terschellingchallenge

Trek je wandelschoenen aan en ga! Tijdens deze flinke tippel van strandpaal 1 tot 18 kom je van alles tegen. Misschien spot jij wel alle 18 diersoorten die er te vinden zijn tijdens deze tocht. De meeste dieren vind je vlak naast het strand in het kustwater. Bijvoorbeeld, garnalen, krabbetjes, visjes en schelpdieren. Ook kun je er zeepokken, mosselen, zeesterren, zee pissebedden, slakken, krabbetjes en zeeanemonen. De voedselrijkdom van het kustwater is de reden waarom er altijd wel vogels op het strand zijn. In de zomer zijn dit meeuwen, sterns, bontbekplevieren of strandplevieren. 's Winters zijn er drieteenstrandlopers en ook meeuwen. In de zee vind je verschillende soorten eenden.

Behalve mensen en honden, vind je verder niet vaak zoogdieren op het strand. Zeehonden jagen vlak voor de kust en rusten ook wel eens uit op het strand. Vaak kiezen ze liever voor een rustige zandplaat. Een rustende zeehond hoeft niets te mankeren en daarom is het niet nodig om iemand te waarschuwen. Dit is een ander geval wanneer het dier duidelijk ziek of heel erg jong is.

Het waddengebied is op een bijzondere manier in beeld gebracht in een prachtige film. Dit meesterwerk geproduceerd door Ruben Smit moet je gezien hebben. De Waddenzee is niet voor niks uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

WAD, overleven op de grens van water en land, bestel je hier >>

Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een korte, of lange, tussenstop bij een van de vele strandpaviljoens die je tegen zult komen. Voor een stevige lunch of tussendoor, om even bij te komen. Of sluit je wandeling af bij een van de restaurants, en geniet van een lekker diner.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief