Uitwaaien op Terschelling

Het najaar verrast ons elke keer met prachtige kleuren in de natuur. Het weer is dan ook echt eilands. Van een rustig briesje tot een stevige wind, en van de laatste zonnestralen genieten naar de eerste najaarsbuien trotseren. Gelukkig zijn er op Terschelling genoeg mogelijkheden om op elk moment van de dag tot rust te komen. Buiten tijdens een fietstocht door het bos of wandelend over het strand met de wind door je haar. Ook binnen kom je tot rust in de verschillende musea of een van de gezellige restaurants. Dit alles om het echte eilandgevoel te ervaren en helemaal opgeladen weer terug naar huis te keren.

Tips | Activiteiten en excursies najaar

Zeesleepboot Holland op Terschelling | Herfstvakantie

Zeesleepboot Holland ligt in de herfstvakantie weer in de haven van West-Terschelling. Er is een mooi aanbod van bijzondere excursies.
lees verder >

Dark Sky Avondwandeling

Ontdek Dark Sky Park Terschelling: Ga mee op excursie en beleef de duisternis op de Boschplaat.
lees verder >

Wadlopen en oesterproeverij

Graag neemt Puur Terschelling je mee met de huifkar naar het wad en laten je zien: 'Het gevoel wat ik bedoel'.
lees verder >

Noordsvaarder Huifkartocht Najaar

De huifkartocht over de Noordsvaarder biedt je de kans om de natuur van Terschelling nog beter te ontdekken door het bos, duinen en strandvlakte. Een unieke ervaring die niet mag ontbreken bij je bezoek.
lees verder >

Korte Natuurtocht

Met de huifkar van Terpstra ga je met de korte Natuurtocht door het Hoornse bos, door het duin en over het strand.
lees verder >

Boschplaat-strand huifkartocht

In een van onze comfortabele huifkarren nemen we u graag mee langs alle facetten van onze eilander natuur waar wij in samenwerking met Staatsbosbeheer talloze routes hebben samengesteld.
lees verder >

Zeehondentochten najaar

Kom dichterbij de zeehonden tijdens een spannende rit over het woeste water. Met keuze uit een excursie per ribboot, kano of schip heb je niet eens een verrekijker nodig en kan je kiezen tussen binnen of buiten zitten.
lees verder >

Juttocht

Ga zelf op ontdekkingstocht en jut je eigen herinnering. Verzamel het DNA van Terschelling en neem het eilandgevoel mee naar huis.
lees verder >

Jut Safari voor gezinnen Waddenvereniging

Ga mee op safari over het eiland Terschelling en rijd zelf in een elektrisch terreinvoertuig over onverharde paden.
lees verder >

Schemerwandeling Joon najaar

In de schemering van een mooie herfstavond krijg je de kans om Terschelling in een ander licht te zien. Door de duinen wandel je de avond in terwijl je luistert naar de verhalen die het eilandmeisje je verteld.
lees verder >

Terschelling Challenge

Op Terschelling ervaar je het ware eilandgevoel. Waar je ook bent zie, ruik of voel je de zee, duinen of het wad. Er is veel te zien en te doen, maar wanneer kun je nu zeggen dat je echt het ware Terschelling hebt beleefd? Als je op pad gaat...
lees verder >

Wellness | Excursies en activiteiten

Ontspannen op Terschelling Ontspannen en Terschelling gaan zeer goed samen. De diverse wellness-faciliteiten bieden de kans om voor het terugkeren naar huis nog even volledig te genieten. Hotels zoals Boschrijck, Schylge, Walvisvaarder en Bornholm...
lees verder >

Fietsen in het najaar

Tijdens je fietstocht door het bos zie je de bladeren van de bomen vallen en de prachtige herfstkleuren tevoorschijn komen. Op mooie droge dagen zijn er veel fietsroutes om de verborgen plekjes van het eiland te ontdekken.
lees verder >

Wandelen in het najaar

Genietend van de zonsondergang lange wandelingen maken, samen door de bossen struinen of alle dorpjes van Terschelling verkennen. Met de verschillende wandelroutes en -kaarten is de keuze erg divers en zit er voor iedereen wat bij.
lees verder >

Excursies en activiteiten op Terschelling

"Wat is er te doen en te zien op Terschelling?" Wij hebben alle activiteiten en excursies verzameld. Maak een keuze uit het mooie aanbod.
lees verder >

Fietsverhuur

Huur eenvoudig je fiets op Terschelling. De ideale manier om het eiland goed te ontdekken. Voor elke leeftijd is er een passende fiets. Van elektrisch tot bakfiets of tandem. Kijk hier voor een overzicht van de fietsverhuurders.
lees verder >

Eten en drinken

Op het gastvrije Terschelling is er voor iedere smaak en beurs een fijne eetgelegenheid te vinden. Voor ontbijt, koffietijd, lunch of diner. Een knus eetcafé, een specialiteitenrestaurant, gezellig eten met kinderen, een goede pizza happen, lekker...
lees verder >

De Boot naar Terschelling

De boot tussen Harlingen en Terschelling wordt gevaren door Rederij Doeksen. Dagelijks brengen ms Friesland en ms Willem Barentsz de vele passagiers, auto’s en fietsen van en naar het eiland. De overtocht duurt ca 2 uur. Aan boord van de...
lees verder >

Musea

Bunkermuseum Terschelling

In het bezoekerscentrum geven foto’s en maquettes een goed beeld van de functie van de Tigerstelling. Op het terrein kunt u langs alle bunkers lopen. Een bunkerkaart geeft uitleg en voor kinderen tussen 5 en 12 jaar is er een speurboekje met...
lees verder >

Wrakkenmuseum

Een prettig gestoord museum vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden en inventarisstukken van vele scheepswrakken rondom het eiland. Door de Terschellinger duikers zijn sinds 1976 liefst 150 verschillende scheepswrakken opgespoord.
lees verder >

Centrum voor Natuur & Landschap

In het omvangrijke aquarium zijn zeevissen en bijzondere kleine zeeorganismen te bewonderen. In een open roggenbak kun je, misschien voor het eerst, zelfs vissen aanraken. Het museumgedeelte geeft een beeld van de enorme natuurlijke rijkdom van...
lees verder >

Museum 't Behouden Huys

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig!  Stap de kamer binnen van dominee Grevesteijn, die je vertelt over de grootste ramp op Terschelling. Kijk in De Put en kom meer te weten over het...
lees verder >

Bessenschuur

De Bessenschuur voor een ouderwetse presentatie. Je bent naar dit eiland van rust en ruimte gekomen. Hier vind je het, in deze schuur tussen de ruisende dennenbomen.
lees verder >

Bezienswaardigheden op Terschelling

Er is veel te zien op Terschelling. Een bijzondere natuur met meerdere gezichten. Oude historische gebouwen, kunst en veel meer. Je komt tijd te kort om al het moois op Terschelling te zien.
lees verder >
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL