Terschelling Challenge

Op Terschelling ervaar je het ware eilandgevoel. Waar je ook bent zie, ruik of voel je de zee, duinen of het wad. Er is veel te zien en te doen, maar wanneer kun je nu zeggen dat je echt het ware Terschelling hebt beleefd? Als je op pad gaat hebben we hier een aantal tips om net dát speciale plekje te ontdekken. Doe de Terschelling Challenge! Hoeveel vink jij af deze keer?
Plaats een foto op de socials met #TerschellingChallenge!

TO DO

Uitzichtpunten

Ga op ontdekkingstocht in de natuur en bekijk het eiland vanaf de mooiste uitzichtpunten. Bekijk het overzicht en ontdek ze allemaal.  
lees verder >

Strandloop 1 tot 18

Gedurende deze flinke tippel van paal 1 tot paal 18 kan je ook 18 diersoorten spotten.Verzamel ze allemaal!
lees verder >

Paal 3 Om

Volg het pad paal 3 en laat je meevoeren door duinen en valleien langs het Griltjeplak tot aan het hoge duin, durf jij hier omhoog? Het uitzicht is de inspanning meer dan waard!
lees verder >

Drenkelingenhuisje

Een voormalige schuilplaats voor drenkelingen. Volledig herbouwd in het jaar 2000. In de brief van de minister van Binnenlandse Zaken anno 13 september 1865 wordt het houten lokaal op 4 palen, noodvoorziening voor schipbreukelingen op de...
lees verder >

Dwarsdijk aantikken

Je hebt Terschelling nooit helemaal gezien zolang je de Dwarsdijk niet hebt aangetikt. Dus volg de Hoofdweg en “tik ’m aan!”  
lees verder >

Wadlopen

Wat is het lekker om op het wad te lopen. Zorg er wel voor dat je weet wat je doet of ga met een kenner mee op pad. Die kan je bovendien wijzen op kokkels en oesters. Lekker voor door je paella, pasta of maak je eigen wadden sushi!
lees verder >

Bunker route

Bekijk alle bunkers die in het landschap van Terschelling verscholen liggen. Een wandeling door een fascinerende geschiedenis van het eiland.
lees verder >

Hoornerkooi

Dit is de enige eendenkooi die je kunt bezoeken, bekijk het kooihuisje en wentel je in de wereld van een kooiker.
lees verder >

Sterren Tellen

Op Terschelling is het pas écht donker! Niet voor niets is de Boschplaat het eerste Dark Sky park van Nederland. De melkweg en de sterren zijn hier werkelijk oogverblindend!
lees verder >

Jutten

Ga jij het strand op? Pak dan vooral bij de strandovergang een zak. Tijdens je wandeling kan jij de natuur verwennen door jouw steentje bij te dragen.
lees verder >

Fietsen langs het wad

Neem met meewind het fietspad langs het wad met de mooiste vergezichten van Nederland. Je fietst tussen de schapen en je ziet en hoort honderden vogels op het wad en vanuit de polder.
lees verder >

Zonsondergang bij het Groene strand

Zie de zon tussen de duinen zakken op het Groene strand of zoek het hogerop bij Seinpaalduin. The golden hour en the blue hour zijn fenomenaal voor fotografie.
lees verder >

Natuurontdektocht met kids

Een leuke natuurtocht met allerlei weetjes en leuke opdrachten. Start bij de Natuurschuur in Lies. De natuurschuur zelf is helaas tot nader order gesloten. De Boschplaat-expositie in het zuidelijke deel van de Natuurschuur is gewoon...
lees verder >

Kabouterroute

In het Hoornse bos is de Kabouterroute. Daar ontdekken de kleinsten de natuur, samen met de kabouters in het bos. Een waar avontuur! De boekjes zijn te verkrijgen bij de VVV en de winkel Ben van alles.   
lees verder >

Zonsopgang op het wad

Geen beschrijving bij nodig...Alléén voor vroege vogels! 
lees verder >
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL